Идеалният времеви график в сватбения Ви ден

Идеалният времеви график в сватбения Ви ден

Дългоочакваният сватбен ден за всяка една двойка преминава бързо и неусетно и без добър план за действие, рисковете нещо да се случи не както трябва рязко се увеличават!
Нашия опит като сватбени фотографи показва, че е добра идея е предварително да коментираме в детайли с младоженците времето за снимки и маршрута на избраните локации. Това предимно се случва на първа среща с бъдещите младоженци.
Всяко събитие протича по индивидуален начин според изискванията на младоженците.
Времето което препоръчваме на всички младоженци се състои в няколко стъпки и ето какви са те и защо сме решили именно Вашето събитие да се заснема от двама професионални фотографи.
1. Подготовката на младоженеца. Тук идва първата роля на тъй наречения ,,втори фотограф” Сватбите с най-голяма продължителност и най-много снимки започват именно с подготовката на младоженеца. Тук се заснемат: Костюма,часовника,обувки,ръкавели,парфюм,самостоятелни артистични снимки на младоженеца,снимки с родители,приятели. Идеалното време е около 60 минути но,ако времето не позволява минимума който трябва да си отделите е 30 минути.
2. Подготовката на булката. Около 60 минути е идеалното време за заснемането на детайлите и самата булка. Тук идва ролята на тъй наречения ,,първи фотограф” Той е неотлъчно до Булката в подготовката и. В това време влизат снимки на пръстените, булчинската рокля, обувките и букета, шантави снимки с шаферките(ако има такива), емоционални фотографии с най-близките, както и художествени арт кадри на булката. Подготовката в дома/хотелската стая на бъдещата булка е най-специалната част от сватбения ден тъй като БУЛКАТА Е в центъра на внимание в сватбения ден и тя е с най- висок преоритет за Нас като професионални сватбени фотографи. Нашия стил на заснемане препоръчва време от 60 минути (за минимум препоръчваме 30 минути),ако времето Ви притиска. Трябва да отбележим и нещо важно! Преди да стартират снимките на булката, трябва са се вземат под внимание: прическата и гримът, които в повечето случай са с времетраене около 3 часа. Добре е тези неща да ги съгласувате предварително с фотографа. Нашета практика е да го изкоментираме това на първа среща.
3. Взимането на кумовете. Българска традиция която гласи,че младоженеца трябва ,,официално” да отиде до дома на кума си и да го покани. Това се заснема от ,,втория фотограф”. Музика, забава, тостове и почерпка. Снимките са репортажни, натурални и много атрактивни. Предвидено време – 30 минути.
4. Взимане на булката. Този Български ритуал се заснема вече и от двамата фотографи. ,,Първият фотограф” и от вътрешната страна при булката, а ,, втория фотограф” е от външната страна при младоженеца и кумовете. Българските традиции гласят, че младоженеца и неговите родители, заедно с кумовете, трябва да отидат до дома на момичето, за да го поискат (вземат) официално. Музика, забава, тостове и почерпка, извеждане на булката от сградата под ръка от баща й са само част от ритуалите в този интервал от графика. Снимките са репортажни, натурални и много атрактивни. Предвидено време – 30 минути.
5. Граждански брак. Повечето двойки които снимаме предпочитат в деня на сватбата да се случи всичко и всички известни ритуали да преминат заедно, въпреки че има практика в последно време гражданския брак да бъде изнесен в отделен ден, по-ранен от сватбата. Като времетраене той е средно 15 минути, но е хубаво да бъде предвидено допълнително време за обща снимка на присъстващите, няколко индивидуални снимки на младоженците ,поздравления от гостите, закъснения от предходни сватбени церемонии и други(около 60 минути)
6. Църковен Брак. Средната продължителност на венчавките е 20-25 минути, като отличителното тук е, че веднага след края на църковната церемония всички гости е необходимо да излезнат от църквата, а след тях излизат и младоженците придружени до портата от отеца, като традицията е да се хвърлят късмети, жито, монети от кумата и шаферките. Модерно е напоследък да се раздават предварително на гостите и най-близките приятели на изхода на храма, при посрещането на двойката, конфети с пълнеж от фолиеви сърца, сапунени мехури, за да се създадат повече положителни емоции и еуфория около празника. Оптимално време ( около 60 минути)
7. Фото сесияна на младото семейство. Време отделено за двамата флюбени! Това е едно време което никой от двамата младоженци не трябва да ,,подценява”. Заснемането на артистичната фотосесия се извършва от двамата фотографи и тук идва психологичния момент ние като професионалисти да накараме младото семейство да изпита неуписуема любов с различни пози и действия. Психологичният момент и подходът са ключови за естествени и красиви кадри.Ние като професионалисти препоръчваме оптимално време от 120 минути за да можем да сменим няколко локации предимно две на брой(минималното време което препоръчваме е 60 мин) В повечето случай фотосесията се поставя след гражданския и църковен брак, преди ,, уелкъм дринка” .
8. Уелкъм Дринк ,,Добре дошли”.
След фотосесията на младоженците следва уелкъм дринк. Тази част от сватбата трае около един час, като нашето предложение винаги е да се направят и официалните снимки с гостите. Така всички посетители на сватбеното тържество ще имат снимки с младоженците. Приемат се поздравления, подаръци, като тук на помощ на двойката идват разбира се кумовете които внимателно взимат и прибират цветя, дарове за младото семейство, пликове с финикийски знаци и други.
9. Парти в ресторанта.

Големият ден приключва с грандиозно парти в някоя бална зала на хотел (ресторант), романтична обстановка в градина с шатри под открито небе или с купон на плажа. Да много варианти има за един красив завършек на тържеството, като всичко зависи от избора, цялостната стилистика и мотиви, грижливо подбрани от младоженците. Официалната част започва с ритуали като захранването на двойката от майките, ритане на менче от булката, кумска реч с пожелания за светло бъдеще и семейно щастие, първи сватбен танц, множество нестандартни идеи и подаръци от най-близките като огнено шоу, музикални изпълнители и групи, народни танци, заря и накрая традиционната сватбена торта. Минимално време 5 часа.
Може да разгледате нашето портфолио тук!

Разгледайте нашето портфолио със сватбени снимки или изберете Фото и Видео екип от Weddingbul за Вашия специален ден.😜

Прочетете повече – Как да организираме нашата сватба?