Защо фото услугите са ,,скъпи”?

Защо фото услугите са ,,скъпи”?

На първо място всички е важно да разберат, че Вие плащате на за самата снимка, вие плащате за времето,техниката и знанията.

Почти всички хора смятат, че това е просто да прекарате няколко часа в натискане на няколко бутона и да си поприказвате с тях. Но това е много далеч от реалността. Работата която виждате по заснемането на една сватба за 7-8 часа, се простира далеч отвъд това време. Нека го разгледаме по-обстойно за да разберете кое точно прави фото услугите скъпи.

1. Време
На всеки може да се вижда като работа за няколко часа, но това, което не може да се игнорира е времето за пътуване до мястото на събитието, времето за подготовка, времето прекарано в обсъждане с клиентите, действителното снимане, прехвърляне на данните от паметта на апрата в тази на компютъра, обработката на всеки кадър по отделно/като тук може да протече от 5 минути до няколко часа/, предаване на готовият матерял на клиента, за което е необходимо още време. И тук дори не е отчетено времето, прекарано в изграждане на взаимоотношения с клиентите, реклама и прочие.Времето прекарано в пост обработка може бъде от няколко часа до няколко дни в зависимост от желанията на клиента и броя заснети кадри.

2.Техника
Масата от фотографите не правят компромис с качеството на техниката, която използват. Те харчат хиляди левове за купуване на най-новите фотоапарати, най-добрите обективи, безброй качествени карти памет, осветление, реквизит специални раници и куфари за пренос. Не само това те купуват и професионални компютри, монитори и лицензи са определен софтуер и много други неща.

3.Високо качествено обслужване
Професионалните фотографи, се записват в общности за по-нататъшно обучение и развитие, за да могат да достигнат по-високи нива на знания в областта. Те плащат за поддръжка на уеб сайт и реклама към него. Понякога дори се налага да плащат за консултация с адвокат която никак не е евтина.

защо фото услугите са скъпи, сватбен фотограф, фото и видео за сватба

4.Умения
Всеки фотограф, се налага да бъде, изпълнителен директор, режисьор, маркетинг мениджър, специалист по продажбите, работник, купувач, шофьор, организатор и т.н. Това са част от уменията, които трябва да притежава всеки фотограф освен уменията му по заснемане на даден кадър.

5.Технология
Професионалните фотографи поддържат себе си и своята техника в крак с бързо променящите се технологии. Те намират оборудването, което отговаря идеално на изискванията на техните клиенти. Те не използват любителска техника, а най-добрите от наличните технологии.

6.Технология
Професионалистите имат уникален стил и всяка снимка ще е добре премислена и изработена. Те знаят как да вдъхнат свежест дори и в най-скучните събития така, че крайният продукт да бъде отличен.

Така че следващият път, ако смятате, че професионалните фотографи просто си щракат и искат много пари, помислете върху някои от точките по-горе. Разгледайте нашето портфолио със сватбени снимки или изберете Фото екип от Weddingbul за Вашия специален ден.